Čo je to Outlast?

Keď je zima, hreje, keď je teplo, chladí.

Pre túto vlastnosť je ideálnym materiálom pre bábätká, ktoré ešte nemajú dostatočnú termoregulačnú schopnosť a hrozí im prehriatie, príp. prechladnutie.

Outlast je materiál, ktorý reguluje a vyrovnáva teplotu tela. Ako jeden z mála funkčných materiálov, je viazaný na bavlnu. Obmedzuje potenie až o 40% a pracuje podľa teploty tela. Podľa potreby dokáže telo zahriať a aj schladiť. Zatiaľ čo väčšina funkčných materiálov pracuje na princípe rýchleho a dôkladného odvodu potu od tela, outlast redukuje priamo vznik potu.

Ako je to možné?

Potíme sa vtedy, keď náš mozog vyhodnotí situáciu a zistí, že telu je príliš teplo. Potom vyšle signál k ochladeniu. V tej chvíli nám začnú vyskakovať kvapky potu. Avšak outlast tomu predchádza, teplo od tela okamžite odoberá a akumuluje v kapsuliach Thermocules. Mozog tak pri vyhodnocovaní situácie zistí, že teplota je v poriadku, teda nie je potrebné ochladzovať. Preto sa začíname potiť oveľa neskôr a potíme sa oveľa menej.

Outlast vznikol pre vesmír.

Keď vystúpi kozmonaut do vesmíru, pohybuje sa v extrémnych teplotách. Na požiadavku NASA bol pre kozmonautov vyvinutý materiál pre zachovanie ich tepelného komfortu. Jeho vývoj začal v roku 1988, už o 10 rokov na to získala firma Outlast Technologies patent na komerčné využitie outlastového materiálu. Outlast je skvelý všade tam, kde sa ľudské telo potrebuje popasovať so zmenami teplôt. Od roku 1998 je na trhu dostpné prvé oblečenie s revolučnou vrstvou materiálu outlast.  

Outlast slúži deťom.

Keď vyskúšate pre vaše dieťa oblečenie z outlastového materiálu, určite si ho zamilujete. Deti sú v ňom stále v teple, pritom im nehrozí prehriatie. Medzi telom dieťatka a outlastovou vrstvou sa vytvorí mikroklíma, ktorá si zachováva stabilnú teplotu. Na nadmerné teplo alebo chlad outlast reaguje a vyrovnáva teplotu.

Budete mať istotu, že dieťatku sa spí komfortne.

Aktívne mamičky, ktoré cez deň vozia svoje dieťatko veľa v kočíku určite ocenia pohodlie outlastového materiálu pri zmenách teploty pri návšteve klimatizovaného nákupného centra .

Rovnako v aute jednoducho zaistite tepelnú pohodu dieťatku kombináciou podložky do autosedačky a prikrývky z outlastového materiálu.

Pokožka novorodenca je často veľmi tenká, náchylná, citlivá, bojuje s potničkami príp. ekzémom.

Ekzémom trpí súčasne až päťtina populácie.

Ak patrí vaše dieťa medzi tie, ktoré majú problematickú pokožku je pre vás voľba oblečenia z outlastového materiálu určite tou správnou.

S Outlastovými  výrobkami  tieto  problémy znížite na minimum. 

Pravidelné nosenie oblečenia z tohto materiálu citeľne podráždenej pokožke prospieva.

Outlast je na prvý pohľad neviditeľný, nemení vzhľad ani štruktúru tkanín, no vaša pokožka ten rozdiel pocíti.

zdroj: www.littleangel.cz